tLougnijs

tLougnijs (“Loug” is het Gronings voor dorp en “Nijs” het Gronings voor nieuws) is de maandelijkse informatiekrant voor de dorpen Kantens, Rottum en Stitswerd in het noorden van Groningen. De krant verschijnt elke laatste donderdag van de maand behalve in juli en december. In juli komt er geen krant i.v.m. de zomervakantie en in december komt de krant uit de donderdag voor de kerst.

www.tlougnijs.nl/

Groninger Bodem Beweging

De Groninger Bodem Beweging is opgericht op 6 november 2009 met als doel het opkomen voor de belangen van leden die schade ondervinden (financieel en/of emotioneel) ontstaan door de directe en indirecte gevolgen van de gaswinning in het Groninger gasveld. Dit is inmiddels uitgebreid naar alle Groningers en we willen heel Nederland bereiken via de pers en media.

https://www.groninger-bodem-beweging.nl

 

Zuster Jansen – Particuliere Thuiszorg

Bent u mantelzorger in Stitswerd en heeft u behoefte aan zorgondersteuning? Zuster Jansen kan uitkomst bieden! Wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in 24-uurs verzorging, nachtzorg en palliatieve verpleging. Met regionale vaste teams zijn wij landelijk actief, zo ook in de gehele provincie Groningen.

Kijk voor meer informatie over onze diensten in Stitswerd op https://www.zusterjansen.nl/werkgebied/groningen/

Stannah: De Woon- en Leefgids voor Senioren Bent u op leeftijd, maar blijft u het liefst zo lang mogelijk thuiswonen in Stitswerd? In de Woon- en Leefgids vindt u alles wat u moet weten om gelukkig én gezond oud te worden in uw vertrouwde omgeving. Onderwerpen zijn onder andere: brandveiligheid, woninginbraak en veilig internetten. https://www.stannah.nl/informatie/langer-thuis-senioren-woon-en-leef-gids/

Zelfstandig wonen met domotica

Zoals u weet, kan slimme technologie in huis van grote toegevoegde waarde zijn voor mensen die door ouderdom, ziekte of een beperking meer moeite hebben met het creëren van een comfortabele woonsituatie. Op deze pagina is informatie te vinden over hoe domotica:

  • Helpt bij het creëren van een veiligere woning;
  • Ondersteunt bij zorgtaken waardoor zorg op afstand kan worden verleend;
  • Huishoudelijke taken kan overnemen

https://www.ziggo.nl/internet/domotica-in-huis

Veilig internetten

Op het internet zijn er kwaadwillenden actief die gebruik willen maken van het klikken op een verkeerde link of het invullen van login gegevens en codes. Het is daarom belangrijk om de veiligheid te waarborgen tijdens het surfen op internet. In het ‘Veilig internet’ dossier van VPNGids leest u veel informatie over hoe de online veiligheid gewaarborgd kan worden en waar u voor uit moet kijken. https://www.vpngids.nl/veilig-internet/

Financiële regelingen en kortingen voor ouderen

Hoge zorgkosten, een oplopende energierekening, dure boodschappen, maar ook geld overhouden voor leuke dingen. Rondkomen kan soms best lastig zijn als je op leeftijd bent. Senioren die graag zo lang mogelijk financieel zelfstandig thuis blijven wonen, vinden in dit kennisartikel van Knab verschillende tegemoetkomingen waarmee zij aan het einde van de maand meer overhouden.

Afvalkalender 2023

Bekijk de data door hier te klikken


Oud papier 2023

Oud papier mag u tegenwoordig zelf brengen naar de container op de parkeerplaats bij het voetbalveld te Kantens.

28 en 29 februari; 25 en 26 maart; 29 en 30 april; 27 en 28 mei; 24 en 25 juni; 29 en 30 juli; 26 en 27 augustus; 30 september en 1 oktober; 28 en 29 oktober; 25 en 26 november; 23 en 24 december

De data staan iedere maand achterop tLougnijs.

Comments are closed.