CinéStiel

CinéStiel is een filmclub, die vier keer per jaar, vanaf 2010, een voorstelling verzorgd in het Dorpshuis van Stitswerd op de Stiel. In ongedwongen sfeer met knabbelnootjes in de pauze.

De filmkeuze wordt gemaakt op historische, artistieke en/of emotionele keuze en is dus persoonlijk. Iedere film wordt voorafgegaan door een korte inleiding.

Heb je een film waarvan je vindt dat iedereen die gezien moet hebben, dan nodig ik je uit die film onder de vlag van CinéStiel te vertonen. Voorwaarde is wel dat je zelf een ‘praatje’ over de film houdt.

 

CinéStiel presenteert 2024

Dit jaar, het 15e seizoen weer vier veel geprezen, eigenzinnige films.

Zaterdags 20.00 uur in het Dorpshuis Stiel 6 te Stitswerd. €5 (inclusief koffie of thee)

11 mei:

Cold War, Polen 2018, Pawel Pawlikowski.

Na het met een Oscar bekroonde Ida (2013) levert regisseur Pawlikowski wederom een tragische Poolse geschiedenis in stijlvol zwartwit. Een liefdesverhaal nu, losjes gebaseerd op de relatie van zijn ouders en gesitueerd in de jaren vijftig. Muzikant Wiktor (Kot), leider van een folkloregroep, ontdekt de vrijgevochten zangeres Zula (Kulig) en valt als een blok voor haar. Zo begint een langdurige romance die zal worden getart door verhitte emoties, politieke verwikkelingen en het lot. Pawlikowski vertelt fragmentarisch, en daarmee ook wat afstandelijk, maar de oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers raken alsnog het hart. (www.vpro.nl/cinema)

 

14 september:

Henri, Frankrijk/​België 2013, Yolande Moreau

Na de plotselinge dood van zijn vrouw besluit hij een ‘witte vlinder’ in te huren – een bewoner van de instelling voor verstandelijk gehandicapten in het dorp.

16 november:

.

Departures, Japan 2008, Yôjirô Takita

Net nadat hij een dure cello heeft aangeschaft verliest een muzikant zijn baan. Hij komt bij een begrafenisondernemer. Langzaam maar zeker realiseert hij zich dat het vak ook een mooie, troostvolle kant heeft.

inlichtingen: dedaeric@duck.com, tel: 0595 551766

Een overzicht van de gedraaide films

Comments are closed.