CinéStiel

CinéStiel is een filmclub, die vier keer per jaar, vanaf 2010, een voorstelling verzorgd in het Dorpshuis van Stitswerd op de Stiel. In ongedwongen sfeer met knabbelnootjes in de pauze.

De filmkeuze wordt gemaakt op historische, artistieke en/of emotionele keuze en is dus persoonlijk. Iedere film wordt voorafgegaan door een korte inleiding.

Heb je een film waarvan je vindt dat iedereen die gezien moet hebben, dan nodig ik je uit die film onder de vlag van CinéStiel te vertonen. Voorwaarde is wel dat je zelf een ‘praatje’ over de film houdt.

CinéStiel presenteert 2023

Dit jaar, het 14e seizoen, vier, veel geprezen, uiteenlopende films. Ik merk dat, naarmate ik ouder word, de keuzes wat luchtiger van aard worden.

Zaterdags 20.00 uur in het Dorpshuis Stiel 6 te Stitswerd. €5 (inclusief 1 koffie of thee).

 

11 november:

****  Moulin Rouge! Baz Luhrmann Australië/​Verenigde Staten, 2001

 Moulin Rouge! is gebaseerd op de epische Griekse tragedie van Orpheus en Eurydice. McGregor speelt de jonge schrijver Christian, die zijn vader eind 1800 verlaat voor avontuur in de decadente Parijse dans-, hoeren- en theatertent Moulin Rouge. Hier ontmoet hij Toulouse Lautrec en Satine, die de ster wordt van zijn stuk en op wie hij hopeloos verliefd wordt. Luhrmann dwingt de kijker een keuze te maken: ga op in de dolle kitsch – de hectische montage, de uitbundige kostumering, de vette muzikale nummers – of haak af. De Oscar-jury nomineerde Moulin Rouge! voor acht Oscars, waarvan er twee verzilverd werden.

(www.vprogids.nl/cinema)

 

 

inlichtingen: dedaeric@duck.com, tel: 0595 551766

Een overzicht van de gedraaide films

Comments are closed.