Geen categorie|

Voor een bijzonder concert op woensdag 25 augustus

door de Portugese sopraan Sofia Pedro en de Argentijnse tenor Jonatan Alvarado.

Ze begeleiden zichzelf en elkaar op barokgitaar

Programma

“Pajarillos Fugitivos: Spanish homes, away from home”

Spaanse, Portugese en Zuid-Amerikaanse mooie en gevoelige liederenuit de barok

(en wat hedendaags)

Locatie

De tuin van Loekie Vorst -‘Bevlogen Klei’

Akkemaweg 11,Stitswerd

Aanvang: 19.30 welkom met een drankje vanaf 19.00)

Dankzij een bijdrage van het Fonds voor de Podiumkunstenis de toegang (inclusief drankje) gratis.

Na afloop is uw eigen vrije bijdrage natuurlijk welkom!

Aanmelden per mail of WhatsApp

Er kunnen ca. 50 personen in de tuin van LoekieVorst.

Reserveren kan via de mail: jkbr@xs4all.nl (Jankees Braaksma)

Via de WhatsApp van Loekie Vorst: 0643539159

Graag even aangeven met hoeveel personen u komt.

Recensie van hun CD (2018) door de Belgische musicoloog Michel Dutrieue:

Jonatan Alvarado (tenor, gitaar en vihuela) en Sofia Pedro (sopraan) brengen op de cd “Pajarillos fugitivos”, mooie en gevoelige, Spaanstalige liederen ten gehore afkomstig uit diverse (ook Nederlandse!)bronnen.De Argentijnse zanger en barokgitarist Jonatan Alvarado vertelt: “Nadat ik me jaren heb geconcentreerd op het tot leven brengen van muziek uit de 16e en17e eeuw, heb ik besloten om terug te gaan naar mijn eerste aanraking met muziek: gitaar spelen en zingen met mijn vrienden. Het is mijn doel geworden om beide werelden te verenigen -het historische en het persoonlijke -in liederen uit de barokperiode. Dat doe ik door mezelf te begeleiden, iets wat tegenwoordig niet meer gebruikelijk is in de klassieke muziek, maar vroeger des te meer.”

Over het programma

Het concertprogramma bestaat uit een verzameling “Pajarillos fugitivos”, “vluchtende vogeltjes”, Spaanstalige liederen,uit andere landen dan Spanje. Ze komen i.e.i. uit twee bronnen met prachtige liederen, de Zuid-Amerikaanse Codex Zuola, gekopieerd in Cuzco, Peru in de 17deeeuw, en het derde boek met “airs de cour” van Etienne Moulinié, uitgegeven in Parijs in 1629 met composities voor het hof van de hertog Gaston d’ Orleans.

Jonatan brengt deze liederen in verband met melodieën die hij kent uit zijn eigen Argentijnse volkstraditie.

Te beluisteren: https://open.spotify.com/track/0leneLEiMz02B23u2r0H4j

Toelichting door Jonatan Alvarado:

“Pajarillos Fugitivosis an intimate journey through the song and poetry of the Spanish golden age, during the 16th and 17th century. The concert program consists of pieces composed in the Castillian language and style butpreserved in sources and traditions from all over the world (including The Netherlands!). Both musicians sing while accompanying themselves, using copies of Baroque guitars and according to techniques from the time. The inclusion of contemporary songs from Latin-American and Iberian folk traditions givesthisconcert an uncommon variety, right in between classical and popular traditions, while focusing on a historic repertoire seldom heard anywhere in The Netherlands.”