Geen categorie|

Lieve Stitswerders,

Sinds enige maanden zwerft er een grote zwarte kater (met een klein beetje wit op de borst) door het dorp.

Er heeft al menig gevecht plaatsgevonden en dierenartsen moesten door onze poezels bezocht worden omdat ze aardig door hem werden toegetakeld.

Nu is het zo dat deze kater nu ’s nachts bij me insluipt en op mijn stoel slaapt.

Mijn katten blazen verschrikkelijk, hebben verwondingen opgelopen, maar beginnen zich er inmiddels een beetje bij neer te leggen dat hij soms komt buurten.

Ik kan hem inmiddels op 2 schreden naderen.

2 jaar geleden heb ik al eens een katje opgevangen. Ik heb eigenlijk meer dan genoeg katten…..

En zit niet te wachten op nog een aanwinst, maar misschien doe ik iedereen, de zwarte kater inclusief, er een plezier mee als ik hem probeer te socialiseren, tam te maken en uiteindelijk te castreren zodat hij minder zal vechten.

Hij zal het ook wel fijn vinden om regelmatig eten te krijgen.

Het gevaar van het overdragen van de katten aids speelt ook steeds door mijn hoofd.

Eerst wil ik 100% zeker weten dat hij geen thuis heeft.

Verder wil ik vragen of – als jullie dit een goed idee vinden – dat misschien een aantal mensen bijdragen in de castratiekosten (bv. 10,00 per huishouden/kattenbezitter die dan niet meer naar de dierenarts hoeft ;).

De castratie zal denk ik 75,00 kosten.

Als er iemand anders is die voor hem wil zorgen, laat het dan weten. Ik zit er niet om te springen, maar wil de situatie graag oplossen.

2 van mijn katten vinden het bij de buren ook erg fijn en pendelen steeds over en weer (op zoek naar de lekkerste schoot en het lekkerste eten)…zo zal het niet echt enorm druk worden in mijn woonkamer, denk ik.

Laat aub weten als de kater van jou/jullie mocht zijn – en als jullie een bijdrage door de brievenbus willen doen, heel graag!

Groetjes,

Birgit