Geen categorie|

Lieve dorpsgenoten,

Een aantal van jullie hebben dit al vernomen. Maar ik vind dat jullie het allemaal mogen weten.
Gisteren kreeg ik niet zo’n fijn bericht van mijn oncoloog. Na een jaar chemorust en schone MRIscans heb ik nu toch weer uitzaaiingen in m’n buik.

Er gaat een behoorlijk heftige tijd aanbreken met zware chemokuren, 48 uur infuus, elke twee weken. Ik kan die 48 uur in het ziekenhuis verblijven maar mag, na een paar uur ziekenhuis, ook thuis zijn om lekker in m’n eigen bed te slapen.

Er kunnen behoorlijk wat bijwerkingen optreden zoals misselijkheid, diarree of verstopping, algeheel ellendig voelen, geen eetlust, aantasting van slijmvliezen, neuropathie aan handen en voeten en bij deze chemo ook waarschijnlijk haaruitval.
Daar gaan m’n krullen…

Maar ik wil, nee moet ervoor gaan! Ik wil nog lang niet dood, wil nog zo genieten van onze kids, de kleinzoon, ons heerlijke plekje hier, het dorp. En jullie, lieve dorpsgenoten! We wonen hier nu bijna anderhalf jaar en beschouwen het als de beste stap in ons leven!
Heerlijk om te verblijven in zo’n gemêleerde gemeenschap!
Wish me luck!

Warme groet van Marieke en natuurlijk ook van Servaas.