Geen categorie|

Twee weken geleden heb ik gevraagd of we voortaan met méér inwoners de klus kunnen verdelen mbt het jaarlijkse onderhoud rondom ons Stitswerder dorpsplein, dan we tot nu toe doen. Het gras laat zich niet temmen en moet hoe dan ook worden gekortwiekt willen we tenminste niet als een aftands dorp bekend worden door menig toerist die hier eens een kijkje komt nemen op de fiets of in de auto… maar ook de heg moet nu eenmaal worden gesnoeid…. Wat heeft mijn vraag nu eigenlijk concreet opgeleverd?!  Servaas & Marieke hebben zich aangemeld om volledig mee te draaien het komende seizoen. Hartstikke fijn!

Vervolgens hebben Pol en ik besloten niet meer 5x samen ‘gedeeld’ te maaien, maar hebben we besloten om 5x ieder ‘apart’ te maaien. En Tim & Heleen nemen dit jaar weer die heeeele lange heg voor hun rekening. Ook hartstikke mooi!

Toch zijn we — het moet even genoemd—- al jaren [misschien ongemerkt] bezig met een klein clubje van slechts 6 inwonenden in de weer om ons dorpsplein onder handen te nemen. We hopen volgend jaar op wat extra aanmeldingen… Hoe méér maaiers er komen, hoe minder werk het voor een ieder in zijn eentje wordt, toch?!

Fijn om nog te kunnen vermelden is dat zowel Alfred als Frits een toffe geste hebben gedaan om resp. drie en twee keer te willen invallen cq maaien bij ziekte of calamiteiten: nog méér winst, dus!

Het gaat de goeie kant op. In zo verre wil ik iedereen alvast heel vriendelijk bedanken. Super!

Hartelijke grasgroetjes, Paul