Geen categorie|

Beste dorpsgenoten,

De laatste jaren maak ik begin maart een schema waarop we met een groepje dorpelingen het onderhoud doen rondom ons dorpsplein; het gras wordt dan tijdens het groeiseizoen gemaaid en de beukenhaag wordt gesnoeid.

Gezien de recente persoonlijke omstandigheden van Gerard en Liesbeth en van Loekie, zoek ik nieuwe en/of extra hulpkrachten. Kortom: wie wil meehelpen om ons dorpsplein mooi te houden?

Waar gaat het concreet om? Tot nu toe maaiden we met 5 koppels vanaf half maart de dorpstuin. Met een ‘gewone’ grasmaaier kost dat hooguit drie kwartiertjes, met een zitmaaier de helft…. Per seizoen gaat het gemiddeld om zo’n 5 keer, en… met hoe meer mensen we zijn, hoe minder vaak we aan de beurt zijn. Ik maak het schema voorgaand aan het seizoen, dan weet je waar je aan toe bent. Mocht je op vakantie zijn of willen gaan of een keertje niet kunnen, dan kun je altijd met iemand onderling ruilen. Dat ging altijd goed.

Als je een andere bijdrage wilt leveren (of niet over een grasmaaier beschikt) dan is het kortwieken van de beukenhaag wellicht een optie. Dat is per snoei een iets langer durende klus, maar hoeft dan ook slechts 1 of 2 keer per jaar gedaan te worden. Ik hoop dat veel mensen mee komen doen. Willen nieuwe hulpkrachten mij deze week een mailtje sturen? (fotografie@paulmoonen.nl) Dan kan ik het maaischema op 14 maart in laten gaan. Bedankt.

Paul