Geen categorie|

Hallo Stitswerders,

 
Wij zijn de nieuwe bewoners van Akkemaweg 3. Wie zijn wij? Marieke en Servaas, beiden uit 1952 dus 67 en sinds vorig jaar pensionado’s.
Wij hebben gezamenlijk 3 kinderen in de leeftijd van 29 (Sara Lisa), 28 (Jop) en 26 (Rosa) Marieke heeft nog een zoon (Owen)van 41 uit haar eerste huwelijk en hij heeft met zijn partner Eline een zoon (Milo) van 6.
Sinds zij allemaal het huis uit zijn werd ons huis in ‘stad’ toch eigenlijk wel wat te groot en wilden wij meer naar buiten.
 
Eerst wat over ons verleden. Sinds 1988 wonen wij samen, begonnen in de De Bilt. Wij wilden graag naar het noorden en in 1991 kregen wij die kans ivm werk van Servaas. Wij vertrokken naar Friesland en gingen wonen in Tietjerk, na 3 jaar volgde Leeuwarden, na 8 jaar Heerenveen.
Omdat alle kids vrijeschoolonderwijs hebben gevolgd en ook kozen voor de Bovenbouw van de vrijeschool (middelbaar onderwijs) was dat voor ons de reden om okt. 2006 naar Groningen te verhuizen.
Een hele goede stap want kids op de fiets naar school, Servaas vond een baan en rust in het gezin.
Marieke is 15 jaar fulltime moeder geweest (waar ze nog steeds met veel genoegen op terugkijkt) en ging januari 2005 als begeleider op Olmen Es in Appelscha werken. Zij kon in januari 2007 als begeleider op Ilmarinen komen werken. Beiden zijn instellingen met een antroposofische visie. Daar heeft zij Simone leren kennen.
Servaas zijn laatste baan was als teamleider bij de gemeente Ooststellingwerf, daarvoor als adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij diverse bureaus.
 
Hoe komen wij in Stitswerd?
Zoals al eerder gezegd kent Marieke Simone van het werk en werden vriendinnen.
Vorig jaar heeft Roelf ons geholpen met het zoeken naar een huis op het ‘platteland’ maar wij vonden niet wat wij zochten.
Eind vorig jaar moest Marieke een operatie ondergaan in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (straks meer) en bleek dat zij wegens uitzaaiingen maar beter aan de chemo kon. En toen besloten wij om de verhuisplannen maar te laten varen en gewoon te blijven wonen waar wij woonden.
Tot juni dit jaar. Marieke was al maanden niet meer op Funda geweest (want we hadden immers geen verhuisplannen meer) en besloot op een vrijdagmiddag toch maar weer eens te kijken.
En een heel lang verhaal kort: wij hebben ongezien een bod gedaan en het huis was van ons! Binnen drie dagen! En we zijn er steeds nog zó blij mee!
 
Over Marieke haar ziekte. Februari 2016 werd zij tijdens een vakantie ziek op Bali. Na dagen ellende volgde een ziekenhuisopname in Denpasar en een operatie. Het bleek dat er een behoorlijk grote tumor de dikke darm afsloot. Tumor verwijderd en 14 dagen ziekenhuis.
Enfin, ook een lang verhaal kort: 2x second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek inmiddels 5x geopereerd, toch uitzaaiingen en nu dus sinds januari chemo kuren.
Zij blijft zeer optimistisch en vol vertrouwen en positief. Het wonen in Stitswerd zal hier zeker aan bijdragen want buitenkind als ze is geniet ze hier volop.
 
Onze hobby’s zijn vooral zeilen. Servaas is schipper op een 120 jaar oude Galjas, een houten tweemaster van 25 meter lang. Dit doet hij sinds 1983, daarvoor zeilde Servaas op alles met een zeil er op.
Wij zijn fervente kampeerders, trokken met de kids en onze De Waard tent in de vakanties jaren lang Europa in.
Vorig jaar hebben wij een kleine oude Kip caravan gekocht en zijn daar inmiddels heerlijk mee weg geweest.
 
Marieke werkt graag in de tuin en heeft hier een mooie uitdaging. Ze kookt graag en houdt van fotograferen.
 
Onze twee poezen, Figaro en Miesje, zijn met ons mee verhuisd net als onze drie hennen. Sinds dinsdag jl hebben wij er een haan bij, die moet nog erg wennen. Jullie hebben hem vast wel gehoord!
 
We hopen jullie a.s. zaterdag te ontmoeten in het Dorpshuis.
 
Servaas van Dusseldorp en Marieke Gieling